Thaise Yoga massage

thaise yoga massageThaise Yoga Massage

Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een Thaise Yoga massage in diverse yoga-posities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens “yoga voor luie mensen”. Men wordt bewerkt met duimen, handpalmen, knieën en ellebogen en soms met het volledige gewicht van de masseur. Er wordt geen massage olie gebruikt. Thaise yoga massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak geeft het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (levensenergie).

De massage brengt harmonie in het lichaam, maakt blokkades los, en werkt deficiënties langs de energielijnen weg. Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, stimuleert de Thaise massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom zijn de punten aan minder spanning onderhevig, en de levensenergie, of Chi of Prana, krijgt gelegenheid om vrij te bewegen. Samen met het beïnvloeden van het energetische aspect, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten tot het hoofd, zal het lichaam van de gemasseerde worden bewogen, losgemaakt en gestretched.

Tijdens de Thaise massage wordt gemakkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een futon op de grond. Het is verstandig om ruim een uur voor de massage niets te eten of slechts een lichte maaltijd.

Wil je een massage kado geven? Dan is een massagekadobon een goed idee!