Chi Nei Tsang organenmassage

chi nei tsang organenmassageChi Nei Tsang organenmassage , is een oude vorm van ontgiftende, activerende buikmassage. Deze Chinese orgaanmassage werkt met Chi, ‘de levensenergie’, die stroomt door de interne kanalen van het lichaam, door de bloedvaten, het zenuwstelsel en het lymfesysteem. Deze kanalen concentreren zich in de buik die als het centrale controlecentrum fungeert. Dit wordt ook wel “second brain” genoemd.

Spanning, zorgen, en stress van de dag, maand of jaar stapelen zich op en worden zelden afgevoerd. Deze verstoringen veroorzaken fysieke verstrengelingen en knopen van de zenuwen, bloedvaten, en lymfe klieren. Het resultaat is een geleidelijke blokkade van energie circulatie die tot een diverse kwalen kan leiden. Spijsverteringsproblemen, constipatie, opgeblazen gevoel, slapeloosheid, lichamelijke vervuiling, slechte huidkwaliteit en het onvermogen tot gewichtsverlies.

Chi Nei Tsang gaat ervan uit dat de vitale levensenergie, Chi, moet stromen. Stagnatie ervan leidt tot lichamelijke en emotionele problemen. Oplossing van zulke blokkades is dus van groot belang voor de gezondheid en is vaak effectief bij de behandeling van allerlei klachten. Het helpt ook bij een verbeterde spijsvertering en ontlasting, geeft meer energie en een groter gevoel van welbehagen. Ook is het een goede manier om emotionele problemen te benaderen.

Tijdens de Chi Nei Tsang organenmassage wordt er gebruik gemaakt van warme kruidenstempels, die op de blote huid (buikgebied) worden geplaatst en massage olie.

Waar je aan moet denken als je een afspraak maakt;

  • eet minimaal 2 uur van te voren een (lichte) maaltijd.
  • Trek gemakkelijke, niet knellende kleding aan, liefst van natuurlijke materialen.
  • Voor de hygiëne, neem zelf een groot badlaken of handdoek mee waar je geheel op kunt liggen.

Wil je een massage kado geven? Dan is een massagekadobon een goed idee!