meditatie,  yoga

Nieuwe yogagroep gestart op woensdag

Sinds 1 maart geef ik een rustige Prana Yoga Flow les op woensdagochtend in de binnenstad van Hoorn. De locatie is het prachtige zaaltje van het Vipassana centrum in de Gravenstraat. De ruimte straalt een rust uit en heeft uitzicht op een klein maar fijn binnentuintje. In deze ruimte kun je helemaal tot rust komen en is zeer geschikt voor yoga.

De les begint om 9 uur en is voor iedereen die behoefte heeft aan rust en een stukje bewustzijn. De lessen zijn gericht op bewustwording. Je leert bewust je adem te gebruiken en te sturen in diverse houdingen.

In het dagelijks leven zijn er allerlei prikkels van buitenaf. Er is geluid, beeldschermen, activiteiten, sociale contacten en natuurlijk ook gewoon je werk en gezin, wat voortdurend aandacht vraagt. Voel je ook steeds vaker de behoefte om hiervan los gekoppeld te worden? Ruimte en tijd om weer je Zelf te zijn en bewuster te worden in wat je voelt, zonder het gevoel dat het je opgedrongen wordt.

Hiervoor is yoga heel geschikt. Yoga betekent letterlijk: “het stilleggen van de wervelingen in je geest.” Laat je geest tot rust komen zodat je je compleet gaat voelen. Door het beoefenen van yoga breng je alle lichamen samen. Je fysieke, energetische, mentale, emotionele en causale lichaam komt dan samen.

Woensdagochtend om 9 uur in de Gravenstraat.