yoga

Nieuwe yogalessen

Sinds oktober 2023 geef ik wekelijks Aerial Yin yoga in de Yoga Loft in Blokker. Dit zijn yin lessen maar uitgevoerd in een laaghangende Aerial doek. Het doek hangt laag bij de grond zodat je in elke yin houding het doek als ondersteuning kan gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je in de houding nog meer kunt gaan loslaten omdat je het gevoel krijgt ondersteunt te worden. Het doek heeft ook een masserend effect op het weefsel. Drukpunten worden hierdoor geactiveerd. Veel mensen ervaren een diepere ontspanning door het doek. Vooral de eindontspanning, helemaal omwikkeld door het doek is een ware ervaring van geborgenheid en ontspanning.

Je kunt het zelf ervaren elke donderdagavond om 19:30 uur in Blokker.

Prana Yoga flow

Op woensdagochtend geef ik een Prana Yoga flow les in Hoorn. Prana staat voor levensenergie, die wordt geactiveerd door je adem. Het is een les met beweging en stroming op het ritme van je adem. Door bewust te ademen en je bewegingen daarop te laten volgen ga je de mogelijkheden van je lichaam leren kennen, maar ook je beperkingen. Wordt bewuster van wat je beweegt, maak dieper contact met je fysieke lichaam en adem vrij.

Door de Prana, de levensenergie te laten stromen help je om blokkades op te lossen en te voorkomen. Dit heeft zowel een fysieke als mentale uitwerking. Door alle lagen van het lichaam samen te laten komen krijg je een gevoel van algemeen welzijn, je lekker in je vel voelen en een gevoel van eenheid. Dat brengt rust in je hoofd en ruimte in je lichaam. Neem contact op over de yogalessen waar ze gegeven worden en hoe je kunt beginnen. Yoga is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Yoga doe je voor jezelf.

Deze les wordt gegeven op woensdagochtend om 9:00 uur in Hoorn, Gravenstraat.

lesrooster yoga