Soon Ja

logo yoga federatieIk ben een 500hrs gecertificeerde yogadocente en lid van de Yoga Federatie. In 2006 begon ik mijn lessen onder de naam  Poweryoga Medemblik. Nadat ik verschillende opleidingen bij Tonnie Goes van Poweryoga, Diana Plenckers van Saswitha, David Swenson, Manju Jois (Ashtanga yoga) had gevolgd.

Het was een zoektocht bij verschillende stijlen van yoga. Uiteindelijk kwam dit allemaal samen in de Prana Yoga Flow van Alberto Paganini. Bij Alberto vond ik een kundige, liefdevolle leraar. Ik volgde zijn vierjarige Teacher Training. Deze opleiding legt de nadruk op het veilig aanleren van een dynamische yoga flow, het activeren van je levenskracht en openen van je hart. (www.yogasoma.be) Alberto is een leraar die op een mooie en filosofische manier alle aspecten van yoga en yogastijlen combineert tot zijn eigen reeks, op zijn eigen unieke wijze. Hij inspireert mij enorm in zijn lesgeven en ik hoop dat ik deze inspiratie kan doorgeven op mijn eigen manier, telkens weer, elke les.

Mijn leermeesters:

Tonnie Goes, Manju Jois, David Swenson, Peter Sterios, Alberto Paganini, Helen Purperhart, Anneke Geffens, Diana Plenckers. En nog vele anderen bij wie ik een les of workshop heb gevolgd en waarvan ik mocht leren. Alle mensen die ik op mijn levenspad ben tegen gekomen, mijn familie, vrienden en onbekenden die ik in mijn dagelijkse leven ontmoet. Zij zijn mijn spiegel en maken steeds weer bewust wat mijn beperkingen en mijn mogelijkheden zijn.

En in de eerste plaats leer ik van mijn twee dochters. Zij leren mij een goede moeder te zijn en mijn speelsheid niet te verliezen.

Kinderyoga

Sinds 2009 ben ik ook Kinderyoga lessen gaan geven na de opleiding Kinderyoga Docent van Helen Purperhart. Of ik nu groepslessen, individuele lessen of workshops gaf aan scholen, het effect van yoga op kinderen is elke les weer verbluffend.  Kinderen op een speelse manier leren om te gaan met de drukte in hun hoofd en lijf, met aandachtsspelletjes, yoga houdingen, massage spelletjes is zo nodig in de huidige maatschappij waarin presteren nog steeds voorop staat.

Zwangerschapsyoga

Mijn doel is om vrouwen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun bevalling. Bij zwangerschapsyoga leer je een juiste ademtechniek gericht op ontspanning en de bevalling. Oefeningen om kracht op te bouwen maar ook om spanningen los te leren laten. De lessen combineren oosterse en westerse kennis en zijn gericht op het behoud van de natuurlijke balans van lichaam en geest. Ik ben opgeleid door MAMZ! Zwangerschapsdocentenopleiding.

Massage

In 2012 ben ik begonnen met het uitvoeren van mijn andere passie, masseren. Ik volgde de opleidingen Nuad Bo Ran level I, II en III en de Chinese Chi Nei Tsang bij Thai Hand in Amsterdam. Door een juiste aanraking stimuleert ook de productie van endorfines en serotonine.

Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Ik heb ervaren dat hier in het Westen, aanraken niet gewoon is. Terwijl aanraken een levensbehoefte is en zorgt voor ‘het goed in je vel zitten’. In Azië is het aanraken en elkaar masseren veel meer gewoon. Mijn doel is om mensen massage niet te zien als een luxe artikel maar als een noodzaak voor elkaars welzijn en gezondheid.

Ik geef les in Blokker, Hoorn en Berkhout. Ook val ik regelmatig in bij verschillende yogastudio’s en sportscholen in West-Friesland.